LYAN VAN FURTH (1976)

LY-AN: spreek uit [Laajen’]

AANGENAAM!
Ik ben een fotograaf, fervent thuiskok, vader die met veel passie en humor in het leven staat. Ik geniet van de kleine dingen in het leven, het liefst met mijn familie en vrienden.  

FOTOGRAAF MET ZIEL EN ZALIGHEID
In mijn fotografie zit mijn ziel, door mijn foto’s kun je zien wie ik ben. Ik houd van mooie beelden, ik kijk graag naar mensen en ik ben steeds op zoek naar emoties en bijzondere momenten. Ik zie haarfijn waarin jij je onderscheidt van anderen, het persoonlijke. Wat jou karakteriseert. In mijn werk zet ik niets in scene. Mijn fotografie is zoals het is, écht. 

SAY YES TO THE PHOTOGRAPHER
Ik vind het fotograferen van bruiloften zo vreselijk leuk, dat het voor mij bijna niet als werk voelt. Vol toewijding, energie en humor leg ik de mooiste dag van jullie leven vast met foto’s die je alle bijzondere momenten laten herbeleven. Steeds weer opnieuw. Terwijl jij op je huwelijk bezig bent met natuurlijk de liefde van je leven en je gasten, breng ik jouw trouwdag ongemerkt in beeld. Met een glimlach uiteraard. Dat is hoe ik werk.

WAAROM IK FOTOGRAFEER?
In de fotografie kan ik mezelf kwijt: mijn humor, mijn passie voor mooie beelden. Als ik foto’s maak geef ik alles. Maar ik krijg ook veel terug, zeker naderhand als ik de foto’s oplever. Hiervoor heb ik ruim 18 jaar een eigen mediabureau gehad, waar ik voor veel grote merken en bedrijven campagnes, designs, animaties en apps heb ontwikkeld. Maar ik realiseerde me dat ik veel liever écht met mensen werk, dan dat ik steeds met ze in meetings zit. Ik houd van mensen en van de verschillen die ik zie tussen mensen. Dat wilde ik graag vastleggen en tot op de dag van vandaag mag ik dat met veel plezier mijn werk noemen. 

MIJN DRIVE ALS FOTOGRAAF
Ik ben iemand die altijd beter wil worden en vooral de beste wil zijn. Je zou wel kunnen zeggen dat ik competitief ben ingesteld 😉 Daarom blijf ik altijd leren en volg ik workshops bij de beste fotografen wereldwijd. Deze drive betaalt zich ook uit; zowel in 2019, 2020 als 2021 ben ik uitgeroepen tot de beste food fotograaf van de wereld. Dit is niet alleen geweldige erkenning voor mijn werk, maar ook een bevestiging van mijn instelling. En iets waar ik natuurlijk super trots op ben.

HET GLAS IS ALTIJD HALFVOL!
Als je mensen in mijn omgeving vraagt mij te omschrijven hoor je denk ik vaak hetzelfde terug: ‘positief en vrolijk’. En daar kan ik me zeker in vinden! Ik doe niet moeilijk over kleine dingen, geniet van alles in het leven en ik ben ervan overtuigd dat we samen alles kunnen oplossen. Daarnaast geloof ik in de kracht van eerlijkheid en openstaan voor andermans mening. We zijn er om elkaar te versterken en beter te maken!

VOORLIEFDE VOOR KOKEN
Naast mijn grote passie fotografie ben ik altijd met koken en eten bezig. Zo mag je me echt wakker maken voor een heerlijk stuk dry aged beef, heerlijk!! Ik kook met liefde en houd eigenlijk van heel veel verschillende keukens. Zo heb ik zelf een Nederlands-Joodse vader, Surinaamse moeder én is mijn dochter een prachtige mix, dus wat mijn familie en afkomst betreft ben ik al een rijk man qua culinaire inspiratie. 

CULINAIR FOTOGRAAF
Ik combineer graag mijn twee passies voor eten en fotografie, door samen te werken samen met chefs en hun gerechten te fotograferen. Mijn werk als culinair fotograaf kenmerkt zich door spanning, eenvoud én clair obscur. Het licht en donker waar schilder Rembrandt van Rijn als geen ander mee kon spelen, is ook de kracht van mijn culinaire fotografie. In mijn foto’s staat het eten zonder poespas centraal, waarbij hij de culinaire meesterwerken van de chef op unieke wijze een podium geeft. Nieuwsgierig? Neem dan ook eens een kijkje op mijn Instagram.