Dé trouwfotograaf voor je bruiloft.

Hey! aanstaand bruidspaar met gevoel voor humor en positiviteit ☺

Allereerst natuurlijk onwijs gefeliciteerd! Super tof dat jullie in het huwelijksbootje gaan stappen. En in de tweede plaats: wat geweldig dat jullie in de zoektocht naar een passende trouwfotograaf op mijn website terecht zijn gekomen.

Van huwelijksaanzoek naar heel veel keuzes

Het kan soms overwhelming zijn, al die beslissingen die op je afkomen nu jullie de bijzondere stap hebben genomen om te gaan trouwen. Een locatie, een trouwjurk, een pak, de gastenlijst, het menu, de styling, de uitnodigingen, de ringen… Er komt geen einde aan de lijst van leuke maar toch ook lastige keuzes. Wat ook op deze to-do list met dingen die je moet regelen voor jullie bruiloft staat: een trouwfotograaf! 

Waar let je op bij het kiezen van jullie bruidsfotograaf?

Laten we vooropstellen: alle keuzes rondom jullie trouwdag horen natuurlijk vooral leuk te zijn! Maar het is niet gek als je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet natuurlijk. Het aanbod is zo groot, ook als het aankomt op trouwfotografie. En je wilt natuurlijk wel dé perfecte fotograaf vinden die de mooiste foto’s maakt. Want je kunt de dag niet zomaar even overdoen!

Om jullie zoektocht wat makkelijker te maken heb ik voor jullie als bride- en groom-to-be een handige trouwfotografie checklist samengesteld. Wellicht fijn om met onderstaande tips & tricks aan jullie speurtocht te beginnen! 

De klik, het vertrouwen en de juiste combinatie

Bij het zoeken naar de juiste trouwfotograaf kun je nadenken over stijl, locatie, ervaring… Maar het belangrijkste vinkje dat je moet kunnen zetten? Dat is bij de overtuiging dat deze persoon goed bij jullie past! Deze fotograaf haalt het beste in jullie allebei naar boven, laat jullie je op je gemak voelen, geeft jullie vertrouwen en ook niet onbelangrijk: hij of zij zou ook als gast zo op jullie bruiloft kunnen rondlopen. Het voelt vertrouwd, de klik is er én deze persoon gaat ook goed samen met al jullie vrienden en familie. Heel fijn om vooraf in te kunnen schatten, de trouwfotograaf loopt toch het grootste deel van jullie trouwdag rond tussen alle gasten.

Match de gewenste trouwfotografie stijl

Het is natuurlijk vooraf al goed na te gaan welke stijl je voor jullie trouwfoto’s wilt. Is dit bohemien, spontaan, romantisch, traditioneel, editorial of glamour? Door veel sites van trouwfotografen maar ook Pinterest af te speuren, kun je erachter komen waar je hart sneller van gaat kloppen. En: als je je favoriete fotografiestijl weet, is het vaak ook makkelijker hier een goede fotograaf bij te vinden!

Prik een datum met de bruidsfotograaf

Probeer niet te lang te wachten met een trouwdatum kiezen. Dit klinkt misschien wat onpersoonlijk en zakelijk. Maar veel fotografen zitten echt vaak een jaar van tevoren al een heel trouwseizoen volgeboekt. Just saying: hoe eerder je jullie definitieve trouwdatum weet, hoe sneller je jullie gewenste fotograaf vast kunnen leggen 😉

Let's meet up!

Heb je de trouwfotograaf van jullie dromen gevonden? Dan is het tijd voor een kennismakingsgesprek! Een perfect moment om te bekijken of die eerdergenoemde klik er is. Tijdens dit gesprek kun je allereerst als bruidspaar aangeven wat jullie zelf graag zouden willen voor de trouwfoto’s. Je bespreekt jullie wensen wat betreft de stijl, locatie maar ook voor bijvoorbeeld aanwezigheid van de fotograaf. Is deze er de hele dag bij of slechts een dagdeel? 

De fotograaf kan op zijn/haar beurt vertellen hoe hij/zij doorgaans te werk gaat met de trouwfotografie. Ook is het een super handige gelegenheid om uitgebreid trouwalbums door te kijken van andere huwelijken die deze fotograaf geschoten heeft. Zo krijg je meteen een heel goed kijkje hoe jullie album er straks misschien wel uit komt te zien! Uiteraard kun je ook gericht vragen stellen, als je foto’s/momenten ziet die je op jullie bruiloft ook graag vastgelegd wilt hebben.

Say yes!

Natuurlijk komen er bij zo’n eerste kennismakingsgesprek nog heel veel meer onderwerpen aan bod. Het financiële plaatje, de tijd tussen jullie huwelijk en het aanleveren van de foto’s, de hoeveelheid foto’s, op welke manier jullie deze ontvangen (in een album, op een website) en ga zo maar door. Maar met bovenstaande eerste tips kunnen jullie in ieder geval een begin maken!

GEEF EEN BELLETJE

Om te bepalen of er een klik is, helpt het overigens vaak al om direct even te bellen of een berichtje te sturen. Zo’n eerste contact zegt namelijk al veel! Ik weet uit ervaring dat die klik echt zo belangrijk is zoals iedereen beweert. Als trouwfotograaf zijn wij op jullie trouwdag heel dichtbij en daarom is, naast natuurlijk de fotografiestijl, het goede gevoel wat jullie bij de fotograaf hebben van groot belang.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mij als trouwfotograaf en ben je benieuwd of ik wellicht degene ben die jullie magische dag in beeld kan vastleggen? Geef me dan een belletje (+31 6 215 42 816) of stuur een berichtje via het contactformulier. Dan neem ik contact met jullie op!